Βρεφικοί Κολικοί
Το Delictase δρα με φυσικό τρόπο απευθείας στην αιτία των βρεφικών κολικών και προσφέρει άμεση ανακούφιση στα μωρά!
Οι κολικοί είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο καθώς παρουσιάζονται στο 20% - 25% των βρεφών και επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα της οικογένειας, καθώς αποτελούν μία εξαιρετικά αγχωτική κατάσταση για τους γονείς όταν το βρέφος κλαίει για ώρες χωρίς να μπορεί να ηρεμήσει. Οι κολικοί είναι πολυπαραγοντικοί και πολλοί επιστήμονες θεωρούν την παροδική δυσανεξία στη λακτόζη - λόγω ανεπαρκούς παραγωγής λακτάσης - ως μία από τις κύριες αιτίες των βρεφικών κολικών**.
Πως οδηγεί η ανεπαρκής παραγωγή λακτάσης σε κολικούς; Μάθε παρακάτω!
Το γάλα, που αποτελεί την μοναδική τροφή των βρεφών μέχρι τον 4ο - 6ο μήνα (εικόνα 1α) περιέχει λακτόζη, η οποία είναι ένας υδατάνθρακας.
Η λακτόζη αποτελεί ένωση δύο σακχάρων - της γλυκόζης & της γαλακτόζης (εικόνα 1β) - οι οποίες για να απορροφηθούν θα πρέπει πρώτα να διασπαστούν.
Η λακτόζη περνάει αυτούσια από το στομάχι (εικόνα 1γ) στο λεπτό έντερο ώστε να διασπαστεί και να απορροφηθεί.
Η διάσπαση της λακτόζης πραγματοποιείται στο λεπτό έντερο (εικόνα 2α) μέσω ενός ενζύμου, το οποίο ονομάζεται λακτάση.
Αυτή η διάσπαση (εικόνα 2β) είναι εξέχουσας σημασίας προκειμένου να λάβουμε τα θρεπτικά συστατικά της λακτόζης.
Ωστόσο, κατά τους πρώτους μήνες ζωής των βρεφών, μπορεί να παρουσιαστεί ανεπαρκής παραγωγή λακτάσης (εικόνα 2γ), το οποίο οδηγεί σε μία παροδική δυσανεξία στη λακτόζη.
Η ανεπαρκής παραγωγή λακτάσης έχει ως αποτέλεσμα να περνάει αδιάσπαστη η λακτόζη από το λεπτό στο παχύ έντερο (εικόνα 3α), όπου έρχεται σε επαφή με τη μικροβιακή χλωρίδα του.
Αυτό προκαλεί μια διαδικασία ζύμωσης που έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή αερίων (εικόνα 3β), προκαλώντας άλγος, φούσκωμα και κοιλιακή διόγκωση, ενώ πιθανή είναι και η πρόκληση διαρροιών.
Το Delictase είναι συμπλήρωμα διατροφής με λακτάση, το οποίο δρα με φυσικό τρόπο απευθείας στην αιτία των βρεφικών κολικών (εικόνα 4), προσφέροντας άμεση ανακούφιση στα μωρά!
**D. Kanabar, M. Ranhawa, P. Clayton, Improvement of symptoms in infant colic following reduction of lactose load with lactase, Journal of Human Nutrition and Dietetics, 2001 Oct;14(5):359-63.